June Persson

I 2007 begyndte jeg at arbejde med Relocation – og har siden hjulpet utallige virksomheder med at modtage udenlandske medarbejdere – både singler og familier fra hele verdenen, til Danmark.

Min familie og jeg boede i Seattle, USA fra 1999 til 2006, og jeg har på egen krop mærket, hvad det vil sige at flytte familien fra Danmark til et andet land – og at skulle finde sig tilrette i nye omgivelser og i en helt ny kultur og livsstil. Pudsigt nok oplevede jeg det som en større udfordring at komme tilbage til Danmark end at rejse ud…

Jeg har gennem hele mit aktive arbejdsliv arbejdet med mennesker og har en fortid fra Dansk Flygtningehjælp, som Lægesekretær og fra Medicinalindustrien.

I 2010 var jeg med til at starte GLOMODA – en brancheforening for Relocationindustrien, som sidenhen er udvidet til også at omfatte relaterede fagområder, herunder Spousecare og Kulturforståelse. Jeg er fortsat sekretær og kasserer i sammenslutningen.

I samarbejde med hjælp Integrationsministeriet oprettede Relocation Scandinavia i 2011 et forsøgsprojekt ”Har du talt med din udenlandske kollega i dag”. I projektet arbejdede vi sammen med 10 danske virksomheder om at styrke udenlandske medarbejderes interkulturelle arbejdsmiljø – gennem oprettelse af internationale netværk i virksomhederne.

Rikke Schäfer

I 2003 begyndte jeg at arbejde med Relocation i en af de største Global Mobility virksomheder i Danmark, hvor jeg gennem mange år arbejdede som både Global Mobility Specialist, Manager Sales and Customer Relocations – og til sidst som General Manager. Jeg har rådgivet mange virksomheder i, hvilke muligheder og gode løsninger de kan tilbyde deres udenlandske medarbejdere når de flytter til Danmark, og har modtaget og hjulpet utallige singler og familier med at komme på plads i deres nye land.

Jeg har boet både i San Francisco, Los Angeles samt Zürich. Jeg ved derfor hvor udfordrende det kan være at komme på plads i en helt ny kultur uden noget lokalt netværk at trække på.

Min faglige bagrund er fra hotel- og meeting & event branchen, hvor jeg i mange år arbejdede med modtagelse af gæster, salg, planlægning og koordinering af store møder, konferencer og events.

I 2013 færdiggjorde jeg Global Mobility Specialist programmet igennem Worldwide ERC. Jeg deltager årligt i EURA konferencen (The European Relocation Association), så jeg altid er opdateret på, hvad der sker i branchen.

Jeg har været Partner og en del af Relocation Scandinavia siden 1. januar 2014.

Charlotte Naomi Rønne Krøigaard

Allerede som ungt menneske startede jeg i servicefaget, dengang som tjener og stewardesse. Efterfølgende var jeg 10 år på den græske ambassade, hvor jeg var ambassadørens personlige assistent. Her fik jeg også mulighed for at hjælpe de græske kollegaer, der kom til Danmark, med de udfordringer, der nu engang er, når man flytter til et nyt land.

En kort periode derefter arbejdede jeg som relocation agent, inden jeg i 2010 startede som housing agent i København og omegn. Jeg har derfor set de behov og udfordringer, der kan opstå, når man flytter til et nyt land, og har samtidig fået et indgående kendskab til boligmarkedet, huslejeniveauer, lejekontrakter samt ind- og udflytninger.

Jeg har rejst meget og boet forskellige steder i kortere eller længere tid, og ved derfor, hvor krævende det kan være at skulle komme på plads i et nyt land.

Nu bliver jeg partner i Relocation Scandinavia og glæder mig til at skulle tilbage og arbejde fra den anden side af bordet. Så er det mig, der skal ud med vores mange expats og hjælpe dem til rette i Danmark, og med den erfaring, jeg har fået gennem årene, føler jeg mig godt klædt på til opgaven.